Veilig collecteren in coronatijd

In verband met corona hebben wij de wijze van collecteren aangepast. Want de veiligheid van onze collectanten en inwoners van Heesch staat voorop. Op deze pagina geven wij aan hoe wij dat doen.

De belangrijkste aanpassing is dat onze collectanten de collecte-envelop wel nog rondbrengen aan alle inwoners. Maar de envelop met bijdrage wordt niet opgehaald. Wij vragen aan de inwoners om vervolgens zelf de collecte-envelop naar een van de twee inzamelpunten in Heesch te brengen. Bij de herkenbare inzamelpunten kunt u als bewoner uw envelop met bijdrage op een veilige manier in een grote collectebus doen.

Ook is het mogelijk om een digitale gift te doen aan de Goede Doelen Week Heesch, gewoon thuis op de bank. In de collecte-envelop zit ook een brief waarin we de wijze van doneren verder uitleggenJuist nu is uw bijdrage belangrijk In deze tijd met corona gaan veel activiteiten niet door of gaan anders dan we gewend zijn. Ook de deelnemende fondsen ervaren de negatieve gevolgen van corona. Daarom telt elke euro die met de collecte wordt opgehaald nog harder mee.

Instructies voor de collectant

Het organiseren van de collecteweek in coronatijd vraagt extra aandacht. Gelukkig kan collecteren en geven op een veilige manier.

Algemene richtlijnen:

  • Collecteer bij voorkeur alleen (met kinderen uit hetzelfde gezin is wel toegestaan).
  • Was uw handen met zeep voor en na uw collecteronde.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Hebt u verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis.

Richtlijnen bij de deur:

  • Doe de collecte-envelop in de brievenbus.
  • Bel aan en zet twee stappen naar achter, zodat je op minimaal 1,5 meter afstand staat.
  • Doet er iemand open? Attendeer de bewoner op de envelop en geef op gepaste afstand uitleg over de Goede Doelen Week Heesch. Vertel dat de bewoner ook digitaal kan doneren.
  • Bij een nee/ja- of nee/nee-sticker mag je geen envelop in de brievenbus doen. Je kunt dan wel eerst aanbellen. Als de bewoner toestemt dan kunt de envelop vervolgens toch in de brievenbus doen.

Zorg dat u uw collectantenpas draagt.

X